kampioenstentoonstellingen

 

Nieuw Leven Asperen heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het organiseren van Kampioenstentoonstellingen voor de provincie Zuid Holland.

De eerste keer dat Nieuw Leven een KTT heeft georganiseerd is in 1992 geweest met het 40 jarige bestaan.

In 2005 is het idee ontstaan om dit weer te doen in verband met het 55 jaar bestaan van de vereniging. Voor het fokseizoen 2007/2008 heeft Nieuw Leven deze show georganiseerd in februari 2008.

Deze show heeft de nodige energie gekost voor verschillende bestuursleden om er een mooie en geslaagde show van te maken, maar uiteindelijk een super gezellig weekend gehad met een geslaagde show.

Dit was mede de aanleiding om te zeggen we doen het over 5 jaar weer met ons 60 jarige bestaan, maar dan willen we het ook echt doen in het jubileumjaar zelf: 2012.

Wederom kreeg Nieuw Leven de toezegging en het vertrouwen van het regionale bestuur om dit weer te mogen doen. In tussenliggende jaren heeft Vlaardingen de show 2x georganiseerd, maar voor kalenderjaar 2011 was er geen vereniging beschikbaar die deze show op zich wilde nemen. Het bestuur van Nieuw Leven heeft besloten om ook voor dat jaar de show te organiseren. Onder stuwende kracht van Henny en Roy Groenenberg is een en ander op poten gezet. 3 Weken voor de KTT daadwerkelijk was werd Roy voor de eerste keer vader en Henny daarmee voor de eerste keer opa... Ondanks deze gebeurtenis is er een wederom een hele mooie show neergezet, maar het aantal dieren was enigszins tegenvallend.

Voor 2012 werd in overleg met verschilende fokkers een speciaal keurcorps samengesteld, dit heeft zijn uitwerking gehad en een vol dorpshuis Asperen was het resultaat.

De komende jaren laat Nieuw Leven de organisatie van deze show over aan andere verenigingen van Zuid Holland. Wel is er de intentie om een extra grote show te organiseren. Hiervoor zal nog een goede periode gezocht moeten worden dat het een mooie show kan worden met veel diersoorten.